گروه تروریستی داعش در اقدامی جدید اما سابقه دار از بمب عقرب علیه شهروندان عراقی استفاده می کند. به گزارش شفقنا به نقل از واحد مرکزی خبر، بخش فارسی پایگاه اینترنتی تی آر تی ترکیه با درج این خبر، افزود: این وسیله که تاریخ استفاده از آن به 2000 سال پیش یعنی به دوره امپراطوری رم میرسد، در تاریخ تسلیحاتی جهان به عنوان قدیمیترین سلاح بیولوژیک به ثبت رسیده است. بر أساس اسناد تاریخی، این وسیله نخستین بار در سال 199 میلادی از سوی ساکنان هترا در عراق علیه سربازان امپراتوری رم استفاده شد که سبب ترس و فرار آنان از میدان شد. این روش پس از 2000 سال بار دیگر توسط داعش احیا شد. داعش، ظرفهای سفالی 60 سانتیمتری که درون آن پر از عقربهای سمی است، با استفاده از دستگاه مخصوصی که از سوی عناصر این گروه طراحی شده به خانه مردم در عراق پرتاب می کند. با این روش، افراد پناه گرفته در خانهها مجبور به خروج از خانه می شوند که در نهایت به اسارت داعش در می آیند.
کمیته حمایت از روزنامه نگاران روز سه شنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد که دستکم 60 خبرنگار در سراسر جهان در سال 2014 کشته شدند. به گزارش شفقنا، ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس نوشت: یک چهارم از خبرنگاران جان باخته، خبرنگاران رسانه های بین المللی بودند. در گزارش کمیته حمایت از روزنامه نگاران آمده: اگرچه تعداد خبرنگاران کشته شده در سال میلادی جاری (2014) کمتر از رقم 70 خبرنگار جان باخته در سال قبل از آن است، اما 3 سال گذشته مرگبارترین سال ها از زمانی بوده که این سازمان شروع به گردآوری آماری در این زمینه در سال 1992 کرده است. درگیری ها در سوریه که اکنون وارد چهارمین سال خود شده، عامل مهمی در این زمینه عنوان شده است. براساس گزارش کمیته مزبور ، دستکم 17 خبرنگار در سال میلادی جاری در سوریه کشته شدند و دستکم 79 نفر نیز از زمان آغاز درگیری ها در این کشور در سال 2011 جان باختند. همچنین درگیری ها در اوکراین بین نیروهای دولتی و جدایی طلبان هوادار روسیه منجر به مرگ 5 روزنامه نگار و 2 کارمند رسانه ای شد. 50 روز جنگ غزه بین رژیم صهیونیستی و نیروهای فلسطینی در تابستان سال جاری نیز به مرگ دستکم 4 خبرنگار و 3 کارمند رسانه ای انجامید. بعلاوه، دستکم 5 خبرنگار در عراق کشته شدند که 3 تن از آنها حین پوشش اخبار مربوط به مبارزات علیه عناصر تروریستی داعش جان باختند. حتی درحالی که پوشش اخبار مربوط به بیماری مهلک ابولا مرگبار بوده، اجساد یک خبرنگار و 2 کارمند رسانه ای در روستایی در گینه پیدا شده است.
فرمانده کمیته جستوجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح گفت: دفن شهدا در میدان «امیرچخماق» خواسته مردم بوده است، اما برخی رسانههای داخلی و خارجی با موجی که ایجاد کردند خواستند اهداف خودشان را از زبان مردم بیان کنند. سردار محمد باقرزاده امروز (سهشنبه دوم دیماه) در مراسم تدفین پیکرهای شش شهید گمنام دوران هشت سال دفاع مقدس در میدان تاریخی امیرچخماق درباره وقایع و حاشیههایی که پیرامون دفن پیکرهای این شهدا در استان یزد ایجاد شده است، اظهار کرد: شورای تأمین استان یزد ضلع شرقی میدان امیرچخماق را برای دفن شهدا در نظر گرفته بود. اما به دلیل اینکه ستونهای تکیه امیرچخماق در پشت این تکیه قرار گرفته بود و خاکسپاریشان در این محل آسیب جدی را متوجه این بنای تاریخی میکرد پیکرهای شهدا در صحن اصلی تکیه به خاک سپرده شدند. این موضوع به تایید کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، شهردار و اعضای شورای شهر نیز به عنوان مسئولان مبلمان شهری رسیده است. او افزود: حوادثی که این چند روز پیرامون دفن هشت شهید گمنام در یزد اتفاق افتاد، به دلیل موجی بود که برخی از رسانههای داخلی و خارجی ایجاد کردند و میخواستند اهداف خودشان را از زبان مردم بیان کنند. اما مردم در امیرچخماق جمع شدند و اعلام کردند خواستار دفن شهدا در صحن علنی این مجموعه هستند. سردار باقرزاده با اشاره به تدفین پیکرهای دو شهید گمنام در روز دوشنبه، اول دی، و مراسم گرامیداشتی که در میدان امیرچخماق برگزار شد گفت: این دو شهید دیروز مظلومانه به خاک سپرده شدند؛ این دو خطشکنان شهیدان امروز بودند که مظلومیت و غربت را به جان خریدند. او با اشاره به موضوع تهدید ثبت جهانی یزد به دنبال تدفین شهدا در میدان امیرچخماق بیان کرد: کسانی که امروز قوانین «یونسکو» را تایید میکنند همان کسانی هستند که از حقوق بشر دم میزنند؛ اما در دوران دفاع مقدس سلاحهای شیمیایی را در اختیار صدام قرار دادند و همواره ملت ایران را مورد هجوم خود قرار دادند. در ادامه این مراسم آیتالله محمدرضا ناصری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، نیز با تقدیر از وداع باشکوه مردم با شهدای گمنام تاکید کرد: در این دوره نباید از شهدا عقب بمانیم و باید مراقب باشیم که زبان و اعمال خود را در مسیر آرمان شهدا کنترل کنیم. شهدا به درجه بالایی از عشق و عرفان الهی رسیده بودند که این موضوع در عبادات و اعمال آنها کاملا مشهود بوده است. آیتالله ناصری از مردم خواست با توجه به تدفین شهدا در یک مجموعه مذهبی تاریخی، میزبانی شایستهای از این مهمانان گرانقدر داشته باشند. همچنین سردار اکبر فتوحی، فرمانده سپاه «الغدیر» یزد، در این مراسم اختلافهای بهوجودآمده برسر تدفین شهدا را به خاطر جوسازی برخی رسانهها اعلام کرد و افزود: مسئولان هیچ مشکلی با تدفین شهدا در یزد نداشتند. اگر حرف یا مقاومتی در این چند روز بیان شده به اقتضای وظیفه مسئولان استان بوده، وگرنه برای دفن شهدا هیچ ممانعتی از سوی مسؤولان وجود نداشته است.