سرمایه انسانی، عامل موفقیت های ایران ۱۳۹۴\۰۸\۱۵ - ۳:۲۷ PM
معاون علمی و فناوری رییس جمهور اسلامی ایران بر ضرورت همکاری جهانی کشورها در پایداری و حل چالش های جهانی تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از بوداپست ، دکتر «سورنا ستاری» در هفتمین دوره اجلاس جهانی علم موسوم به «WSF» در بوداپست گفت: جمهوری اسلامی ایران در بسیاری حوزهها مانند زیستی، پزشکی، ICT ، هوافضا ، فیزیک ، نانوفناوری و بیوفناوری دستاوردهای شگفتآوری کسب کرده که این موفقیتها عمدتا بر اساس قدرت درونی سرمایه انسانی گسترده کشور است.
وی تصریح کرد: امروزه در عصر پرچالشی زندگی میکنیم که طیف متنوعی از چالشهای زیست محیطی گرفته تا اجتماعی بطور روزافزونی موضوع سیاستگذاریهای ملی و جهانی قرار گرفته است و ایران در حل این مشکلات، به طور فزایندهای نقشآفرین خواهد بود.
ستاری همچنین با تاکید بر اهمیت فزاینده علم و فناوری در حل مشکلات و همکاریهای بینالمللی، گفت: مشکلاتی مانند تغییرات آب و هوایی، سلامت عمومی و تامین انرژی، زندگی همه مردم را تحت تاثیر قرار میدهد و لذا راه حل جهانی میطلبد.
رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه همکاری را به معنای مشارکت همه کشورها بر پایه درک مشترک برای رسیدن به راه حل مشترک چالشهای جهانی دانست و افزود: کشورهای در حال توسعه در این موضوع نقش بسیار مهمی ایفا میکنند ، زیرا به شدت تحت تاثیر این چالشها قرار دارند و مشارکت آنها در حل مسئله غیرقابل اجتناب است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به به عنوان جایگاه هجدهم ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا، خاطرنشان کرد: بورس اوراق بهادار ایران یکی از پیشرفتهترین بورسها در خاورمیانه است و در بورس ایران ، اخیرا ساز و کاری برای فروش دانش فنی نیز تدارک دیده شده است.
رییس ستاد توسعه فرهنگ علم ، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، با اشاره به اینکه امروز ایران در حال گذار از یک اقتصاد سنتی و منابعبنیان به یک اقتصاد دانشبنیان است ، پرداختن به طراحی ساختارهای جدید و بازنگری را از اقدامات رسیدن به اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد و افزود: تاسیس معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در سال 2007 ، به تصویب رسیدن قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان در سال 2010 توسط مجلس شورای اسلامی و تصویب شدن نقشه جامع علمی کشور در سال 2011 از جمله اقداماتی است که در این راستا صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: اکنون رشد وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی متوقف شده و سهم این درآمدها به حدود 25 درصد بودجه رسیده است.
ستاری با اشاره به اینکه دستاوردهای علمی و فناوری کشورمان به حوزه هستهای محدود نیست، بلکه در بسیاری حوزهها مانند زیستی، پزشکی، ICT، هوافضا، فیزیک، نانوفناوری و بیوفناوری دستاوردهای شگفتآوری کسب شده است، عنوان کرد: حدود 90 درصد خودروهای مورد استفاده در ایران در داخل کشور ساخته میشوند و وضعیت مشابهی در دیگر صنایع مانند صنایع دریایی، هوایی و فضایی نیز وجود دارد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری دربخش دیگری از سخنانش ، راهاندازی مراکز تعالی به صورت مجامع علمی را یک عامل توانمندساز مهم دیگر برای توسعه فناوری در چالشهای جهانی و منطقهای دانست و افزود: ستاد توسعه فناوری نانو که در سال 2003 تاسیس شده ، تجربه خوبی در این حوزه است و ایران اکنون در جایگاه هفتم تولید علم نانو قرار گرفته است.
رییس ستاد توسعه فناوری نانو کشور، با اشاره به رتبه یازدهم ایران به لحاظ نرخ تولید علم در مواد جدید و چهاردهم زیستفناوری، ایجاد مرکز ملی نانوفناوری در حوزه آّب با همکاری یونیدو در سال 2012 یادآورشد و افزود: چنین مسیری برای توسعه چندین حوزه دیگر فناوریهای جدید و یا استراتژیک در کشور، از جمله سلولهای بنیادی، علوم شناختی، انرژیهای تجدیدپذیر، بیوفناوری، ICT ، هوانوردی و فناوریهای دریایی در پیش گرفته شده است.
هفتمین دوره اجلاس جهانی علم wsf، 13 تا 16 آبان ماه در شهر بوداپست؛ پایتخت مجارستان برگزار می شود و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و هیئت همراه به دعوت رییس آکادمی علوم مجارستان در این اجلاس حضور یافته است. --------------------- تحلیف ۴۳۰ کارآموز وکالت ۱۳۹۴\۰۸\۱۵ - ۲:۱۹ PM
مراسم تحلیف بیش از ۴۳۰ کارآموز وکالت در تالار امام علی (ع) دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: امروز مراسم تحلیف یعنی سوگند برای 430 کارآموز وکالت که با موفقیت این دوره را گذرانده اند برای ورود به حرفه وکالت برگزار شد.
نجفی توانا افزود: این افراد بعد از گذراندن قریب 18 ماه تا دو سال دوره کارآموزی و قبولی در امتحان خروجی یا امتحان اختبار موفق شدند پروانه وکالت دریافت کنند.
وی با اشاره به کثرت متقاضیان اشتغال به رشته های مختلف قضائی و وکالت گفت: بعضاً از بین 20 یا 30 هزار متقاضی هر دوره، هزار نفر پذیرفته می شود که این تعداد با موافقیت و برنامه ریزی با قوه قضائیه صورت میگیرد.
نجفی توانا افزود: دردوره کارآموزی وکالت حدود 45 روز برای آشنایی کارآموزان با حرفه وکالت دوره کارورزی و کارگاهی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: در کنار کارآموزانی که با امتحان وارد دوره کارآموزی وکالت می شوند افرادی که 30 سال در نظام اداری کشور کار کرده اند و با داشتن لیسانس حقوق و پنج یا بیشتر دوره کارشناسی حقوق می توانند وارد حرفه وکالت شوند که برای این افراد دوره کارآموزی نصف مدت کارآموزان عادی است.
نجفی توانا افزود: قضاتی هم که کمتر از پنج سال سابقه قضائی دارند و بازنشسته می شوند و یا از دادگستری فاصله می گیرند می توانند یک دوره کارآموزی کمتر را بگذرانند و وارد حرفه وکالت شوند.
وی با اشاره به بخشهای مختلف دوره کارآموزی گفت: کارآموزان با طی دوره های مختلف مانند آموزه های نظری، آموزش های کارگاهی که نیمه عملی است، حضور در مراجع قضائی که کارآموزان پرونده ها و فرآیندهای دادرسی را مطالعه می کنند و همچنین کارآموزی در نزد وکلای سرپرست که وکلای قدیمی هستند، تجربه اندوزی می کنند.
نجفی توانا افزود: بر اساس قانون وکالت مصوبه 1376 قانونگذار اجازه داده است افرادی که در نظام اداری کشور کار می کنند و 30 سال سابقه کار دارند و بازنشسته می شوند با داشتن لیسانس حقوق و چند سال سابقه کار کارشناسی می توانند بعد از گذراندن یک دوره 9 ماهه کارآموزی و موفقیت در امتحان پایان دوره وارد حرفه وکالت شوند.
وی گفت: این افراد آزمون اولیه ورودی به دوره کارآموزی را ندارند و قضات دادگستری هم برای ورود به دوره کارآموزی وکالت امتحان ورودی را ندارند.
نجفی توانا افزود: البته قضات با بیش از پنج سال سابقه، بدون گذراندن دوره کارآموزی هر وقت که تقاضا کنند با ارزیابی شرایط عمومی آن ها و با استعلام از سیستم قضائی و با احراز شرایط، پروانه وکالت برای آنان صادر میشود.
وی گفت: کارآموزان پس از طی دوره کارآموزی و موفقیت در امتحان و اخذ پروانه وکالت می توانند در تمام مراجع قضائی کار کنند و با دائر کردن دفتر وکالت از ارباب رجوع کار وکالت بپذیرند و در مؤسسات خصوصی و دولتی به عنوان مشاور مشغول به کار شوند.
________________________
هر سخنی راز نیست ، اگر سخنی را راز می دانید ، آن را به کسی نگویید و اگر
گفتید دیگر نگویید این را به کسی نگو ! چرا که خود شما ، توان نگهداری آن
را نداشته اید ، چه برسد به شنونده . حکیم ارد بزرگ
اگر
آدمیان می دانستند در این آبی بیکران گیتی ، چقدر کوچک و تنها و آسیب پذیر
هستند یک آن هم ، هم را تنها نمی گذاشتند و یار و غمخوار یکدیگر بودند. حکیم ارد بزرگ مغز متفکر جهان امروز
شایستگان بیشتر زمان ها ، نیمه پر لیوان هر موضوعی را می بینند . حکیم ارد بزرگ
شایستگان چهره ایی گشاده دارند ، نگاهی مهربان ، دستی نوازشگر و نوایی پندآموز . حکیم ارد بزرگ
فرزندان خویش را ، با آموزش اینترنت ، پیشگام جهان آینده سازیم . حکیم ارد بزرگ
پرستاران مهربان را ، باید ستایش نمود. حکیم ارد بزرگ
تنها راه ماندگاری هر کشش دوستانه ای ، مهربانی است. حکیم ارد بزرگ
بی
مایگی و بدکاری ، پاینده نخواهد ماند ، گیتی رو به شکوفایی است . با نگاهی
به گذشته می آموزیم : نابکاری هایی همچون برده داری ، همسر سوزی و … را
آدمیان رها نموده اند ، پس پویندگی و شکوفایی ، براستی هویداست . حکیم ارد بزرگ
آدمهای بزرگ و اندیشمند ، بسیار اشک می ریزند . حکیم ارد بزرگ
آزادگان میهن پرست ، در مرداب خودستایی فرو نمی روند . حکیم ارد بزرگ
تنهایی را برای دشمن خویش نیز آرزو نکنید . حکیم ارد بزرگ
ایران،
هیچگاه از کشور عربستان، دوستی نمی بیند. ما همواره باید این کشور و دیگر
همپیمانانش را در جهان منزوی سازیم، ایرانیانی که در عربستان و دیگر
کشورهای جنوب خلیج فارس، سرمایه گذاری کرده اند، در واقع به سرزمین مادری
خویش پشت نموده اند. "اُرد" به کارشناسان، هنرمندان و ورزشکارانی که دانش،
هنر و توان خود را صرف رشد کشورهای جنوب خلیج فارس می کنند، می گوید :
چاقوی دشمنان ایران زمین را تیز می کنید. حکیم ارد بزرگ (استاد حکمت و فلسفه)
برج
و باروهای کهن به ما می گویند: از ما زیباتر و سترگ تر بسازید، نه آنکه در
برابر ما زانو زده و ایران را از رشد و پیشرفت بازدارید. حکیم ارد بزرگ
ایران
یک کشور "مادر فرهنگ" است. ایران و 20 کشور دو سوی آن، بافتی مشترک در
حوزه فرهنگ و پیشینه کهن دارند، این بافت همگون را "قاره کهن" می نامم.
قاره کهن شامل سرزمین های: ایران، قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان،
ازبکستان، ترکمنستان، افغانستان، شمال غربی هندوستان (سرزمین کشمیر)،
پاکستان، عراق، ترکیه، سوریه، لبنان، قبرس، جنوبی ترین بخش روسیه در میانه
استراخان در شمال دریای خزر تا جنوب اکراین، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و
بحرین می باشد. لازم به یادآوری است که در جهان امروز، قاره آسیا وابسته
به مادر فرهنگی چین و اروپا از آن مادر فرهنگ یونان می باشد، مادر فرهنگی
قاره کهن نیز کشور ایران است. قاره کهن با همگرایی هر چه بیشتر، می تواند
با توسعه همکاریهای اقتصادی، نظامی و امنیتی و... توانمندترین قاره جهان
باشد. حکیم ارد بزرگ
سیاستمدار خوب ، باید درونی آرام و دلی شاد داشته باشد تا مردم را به چهار میخ نکشد . حکیم ارد بزرگ
برآزندگان به گفتار کم ارزش ، زندگی خویش را نابود نمی کنند . حکیم ارد بزرگ
آواز مهربانی، از هر سنگ نگاره ای، ماندگار تر است. حکیم ارد بزرگ
فریادهای دردناک و ستمدیده ، شمشیرهاییست که هر آن ، به گونه ای بر روان ستمگران فرود می آیند . حکیم ارد بزرگ
سخن گفتن از دوستی و دشمنی پایدار در سیاست ، خنده آور است . حکیم ارد بزرگ
پیوند
، از پس تنهایی رخ می دهد ، ارزش می یابد و توان آدمی را چندین برابر می
سازد ، پس باید هر پیوند پاکی را ، شاد باش گفت . حکیم ارد بزرگ